SM 2009 - 43 medaljer till Storuman Armsport

I helgen avgjordes Svenska Mästerskapen i armbrytning. Storuman Armsport skickade en trupp till SM i Strömsund bestående av inte mindre än 46 aktiva brytare som tillsammans tog hem 43 medaljer till Storuman.

- Ordet succé känns rätt att ta i sin mun när man summerar helgen, säger klubbens ordförande Andreas Johansson.

- Med oss hem från Strömsund fick vi inte mindre än 18 guld, 11 silver och 14 brons. Det är otroligt skojigt.

Den arrangerande klubben Strömbrytarna hade gjort ett bra jobb med själva arrangemanget av tävlingen. I Strömsunds Folkets Hus hade ca 250 utövare samlats från Sveriges alla hörn för att göra upp om de åtråvärda medaljerna. Storuman Armsport, som var den största klubben på plats, hade målsättningen klar för sig innan tävlingarna drog igång.

- Vi ville bräcka fjolårets resultat på 42 medaljer och vi lyckades med minsta marginal, säger Andreas Johansson.


Demontränaren från norr tog 3 guld

Leif Andersson, klubbens tränare och tillika tränare på Armbrytargymnasiet, hade en lyckad helg. Efter andra dagens tävlingar stod det klart att Andersson lyckats med bedriften med att vinna tre guld i klasserna Masters vänster -80kg, Grand Master vänster -75 kg samt Grand Master höger -75 kg.

- Jag är otroligt nöjd. Det här är min i särklass bästa tävling säger en strålande glad Leif Andersson som av speakern fick epitetet "Demontränaren från Norr". Något av en hyllning till Andersson för alla de framgångar Storuman Armsport har rönt de senaste åren.

 

Vinsten mot hans brorsa Kent Andersson:

 

 

Heidi vann övertygande

Heidi Andersson, 6-faldig världsmästarinna, vann inte helt oväntat sin klass -65 kg och fick sin biljett till landslaget genom detta. Deltagarantalet i klassen var ovanligt lågt. Om det var rädslan att möta världsmästarinnan eller slumpen är svårt att spekulera i, men klassen under och över 65 kg var välrepresenterade. Heidi hade gärna sett att det blivit fler matcher under helgen.

- Det fungerar så att ettan och tvåan är direktkvalificerade till landslaget, så då måste man tävla i den klass man vill tävla i på EM och VM, säger Heidi.


Erlandsson vald till Årets junior

Varje år delar Svenska Armsportförbundet ut diplom till aktiva som presterat utöver det vanliga under föregående år. I år fick Storumans Johan Erlandsson diplomet "Årets Junior 2008". Ett bevis på den framgång Erlandsson rönt det senaste året vida armbrytarbordet.

Och visst levde han upp till förväntningarna - Guld både i höger och vänster arm vid årets SM bevisar att han var väl värd utmärkelsen.


Text ›› Andreas Johansson


RESULTAT STORUMAN ARMSPORT ››

SAMTLIGA RESULTAT FRÅN SM (extern länk) ››


umluspen.gif
linjalen.gif
oew.gif
vm_data.gif
backup.gif
rena_vinnare.gif